Koogle su obiteljska staklopuhačka radionica u kojoj se preko 60 godina izrađuju ručno puhani ukrasi od stakla, te korisnik Billy fiskalnih blagajni.

Martina Šimunković je 2014. godine revitalizirala proizvodnju puhanih staklenih kugli i drugih ukrasa od šupljeg stakla te osmislila novi vizualni identitet proizvoda nastavivši tako tradicijski obiteljski obrt. „Osmislila sam proizvod kojeg sam nazvala Koogle. Koogle se mogu koristiti kao ukrasni predmeti, suveniri, konfeti za vjenčanja, darovi i pokloni za poslovne partnere“.

S obzirom na to da je staklo potpuno prirodni materijal, Koogle se minimalistički ukrašavaju tako da se pune prirodnim materijalima (perje, špaga, drvo, suho bilje, mahovina, školjke, pijesak, vuna, bobice, papir itd.), ali i ostalim materijalima. Ručno puhane Koogle ostavljaju se prozirnima, kako bi se dodatno naglasila ljepota i elegancija prozirnog stakla, a dorada se bazira prema načelu manje je više.

„Inspiraciju za ukrašavanje Koogli pronalazim u prirodi. Vrlo mi je bitan ekološki aspekt proizvodnje i konačnog proizvoda. U svakoj prilici naglašavam potrebu za očuvanjem okoliša. Koogle su u potpunosti reciklirajući proizvod, jer staklo nije smeće, već sirovina koju je moguće u potpunosti reciklirati i ponovno ga upotrijebiti bezbroj puta, uz nepromijenjenu kvalitetu“, naglašava Martina važnost ekološke komponente Koogli.

Želite i vi da ispričamo vašu priču?
Javite nam se na 📨 prodaja@billy.hr.

Jer #zajednosmojači