Ford Focus kupljen za Bitcoin naplaćen je pomoću rješenja Billy fiskalnih blagajni i platforme za kripto-plaćanje GoCrypto

Korisnik naših fiskalnih blagajni tvrtka Karić automobili, ovlašteni prodavatelj i serviser automobila Fiat, Alfa Romeo i Ford, prva je u Hrvatskoj prodala automobil u salonu za neku kriptovalutu.

Crveni Ford Focus koji je kupio mladi bračni par plaćen je nešto manje od 1 Bitcoina na dan kupnje, a transakcija je provedena pomoću rješenja Billy fiskalnih blagajni i platforme za plaćanje GoCrypto. Iako je automobil plaćen u kriptovaluti, Karić automobili su na svoj poslovni račun dobili traženu cijenu u kunama, umanjenu za transakcijsku naknadu.

Inače, Karić automobili su bili jedan od prvih naših korisnika koji su još zamalo prije godinu omogućili kupovinu svih modela automobila iz svoje ponude kriptovalutama, te na jednostavan način mogu prihvatiti plaćanje kriptovalutama kao što su Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Bitcoin (BTC) i GoCrypto Token (GoC). Pritom kupac ima fleksibilnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta želi platiti – trgovac će uvijek na svoj poslovni račun dobiti iznos u kunama, umanjen za transakcijsku naknadu.

billy-ilustracija-otovorna-3-mjeseca-01
Svima koji besplatno omoguće prihvat kriptovaluta na svojoj Billy blagajni darujemo prva 3 mjeseca bez naknade za transakcije i korištenje Billy fiskalne blagajne

Važno je napomenuti kako su transakcijske naknade za trgovce prilikom primanja kriptovaluta ovim sustavom osjetno niže nego u slučaju plaćanja debitnim ili kreditnim karticama. K tome, za trgovca je integracija plaćanja na njegovu blagajnu posve besplatna, a trgovac ne plaća niti mjesečnu naknadu za primanje kriptovaluta; za njega je jedini trošak tek naknada za transakciju.

K tome, svim postojećim i novom korisnicima Billy fiskalnih blagajni koji omoguće prihvat kriptovaluta na svojim blagajnama darujemo prva 3 mjeseca bez naknade za transakcije i korištenje Billy fiskalne blagajne.

Kupci za plaćanje kriptovalutama trebaju tek skenirati QR kod s ekrana blagajne iz svog kriptonovčanika. Primjerice, žele li platiti Bitcoin Cashom (BCH) to mogu učiniti iz bilo kojeg „novčanika“ koji podržava ovu kriptovalutu, odnosno zna komunicirati s Bitcoin.com platformom.

Za više informacija o mogućnosti primanja kriptovaluta na našim fiskalnim blagajnama pogledajte ovdje.

unospodatakaArtboard-1horiz
Registracija za prihvat kriptovaluta i proces plaćanja su vrlo jednostavni